RİZE / MERKEZ - Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

2023-2024 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU" YAYIMLANDI

Kas

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim görmeye başlayan yeni öğrencilerin, şehre uyum sağlamaları amacıyla Rize İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Rizel UYUM” etkinliğinde Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak bulunmaktan mutluluk duyduk. Rize Valisi İhsan Selim BAYDAŞ, Rize Belediye Başkanı Rahmi METİN, Vali Yardımcısı Hatice Cemre İNCESU ve Vali Yardımcısı Murat ÖZTÜRK başta olmak üzere etkinlikte yer alan 21 kurum/kuruluş ve STK müdürleri, personelleri ve üniversite öğrencilerine standımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

May

Kariyer/Uzmanlık Günleri kapsamında, Rize Anadolu Lisesi PDR Öğretmenleri Mehmet USTA, Gökhan YILDIZ'IN girişimiyle, 1997 yılı mezunu olan Rize Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Cem Tuncay ŞAHİNKAYA, 11. sınıf düzeyi öğrencilerine yönelik; kariyer/uzmanlık, mesleki rehberlik, deneyim payalaşımı vb konularda keyifli, yararlı, verimli bir söyleşide bulunmuştur. Başta değerli müdürümüz Cem Tuncay ŞAHİNKAYA'YA ve emeği geçen Rize Anadolu Lisesi öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

May

04.04.2023-18.04.2023 tarihleri arasında yapılan Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü okul ziyaretleri kapsamında 41 okul, 4 Özel Eğitim Uygulama Okulu, 50 özel eğitim sınıfı, 43 destek eğitim odası ve 186 özel eğitim sınıfı öğrencisi ziyaret edilmiştir. Ziyaret edilen okullarda idareciler ve öğretmenlerle bilgi alışverişinde bulunulmuş, müşavirlik hizmetleri verilmiştir. Bütün okul idarecilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

13-17 Mart tarihleri arasında Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi çalışanları tarafından Yetersizliği Olan Bireylerde Problem Davranış Düzeltme, Çocuklarda ve Yetişkinlerde Fiziksel Aktivite ve Egzersiz, Yetersizliği Olan Bireylerin Aileleri için Aile Tutumları eğitimleri düzenlendi. Eğitimler velilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mrt

Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından Tophane Mahallesi muhtarı Abdurahman KOÇALI ile yapılan ortak çalışma ile Tophane Mahallesi etüt merkezine devam eden, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik kaygı kontrol grup çalışması yapılmıştır. Uygulamada Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Sevim ÖZER liderliğinde, öğrencilere yaşanılan kaygı durumları ifade ettirilmiş, kaygıyı artıran faktörlerin nasıl yöneticiliği ve kaygıyla nasıl baş edileceği uygulamaları yapılmıştır.

Mrt

Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi çalışma bölgesindeki okullarda psikososyal uygulamaları verildi.